Hieronder vind je veel voorkomende vragen rondom opvang van je kind. Staat je vraag er niet tussen? Stel deze dan gerust via de Contact pagina.

Algemeen

Zie de Openingstijden pagina voor de actuele beschikbaarheid.

Kinderopvang De Liedewijde is geopend op maandag, dinsdag en donderdag, tussen 08:00 uur en 18:00. Zie voor meer informatie de Openingstijden pagina.

Normaal gezien is Kinderopvang De Liedewijde in de zomer 3 weken gesloten en 2 weken rond Kerst en Oud & Nieuw. De exacte data van deze en andere vakanties en/of sluitingen, zullen minimaal 1 maand van te voren bekend worden gemaakt. Zie voor meer informatie de Openingstijden pagina.

Voordelen:

  1. Een vast gezicht en dus duidelijke gewoontes, goede hechting, stabiliteit.
  2. Flexibele opvang, alles is bespreekbaar.
  3. Kleinschaligheid waardoor er veel aandacht is voor de ontwikkeling van jouw kind.

Mogelijke nadelen:

  1. Grote afhankelijkheid: Als er iets met de gastouder is, is er geen opvang. Je bent als vraagouder dan zelf verantwoordelijk voor vervangende opvang; Solo Bambini kan daar wel een hulp in zijn.
  2. Als de gastouder zwangerschapsverlof opneemt, moet er voor meerdere maanden naar andere opvang worden gezocht. Maar dit weten de vraagouders dan natuurlijk ruim van te voren.

Het is voor jullie als ouders en voor mij als gastouder fijn om met deze drie voorwaarden rekening te houden:

  1. Je kind kan binnen afzienbare tijd (ongeveer één maand) wennen aan mij als gastouder en niet (meer) ontroostbaar huilen bij het afscheid of bij het naar bed brengen.
  2. Je kind kan zelfstandig in slaap vallen (wakker in bed gelegd en na verhaaltje of liedje zelf in slaap vallen)
  3. Je kind kan uit een fles drinken (voor baby’s, ze moeten de fles accepteren als ze gewend zijn aan borstvoeding)

Mocht aan één van deze drie voorwaarden niet worden voldaan, dan gaan we in gesprek.

Het is maar al te vaak gebleken dat met halve dagen wennen aan de gastouder en nieuwe omgeving uiteindelijk voor meer problemen zorgt, dan gelijk je kind hele dagen brengen. Het is het beste om de verandering resoluut in te voeren, dan zaai je ook geen verwarring. Maar, het gaat niet alleen om het kind. Jullie als ouders moeten ook wennen aan nieuwe situatie en kinderen voelen dat haarscherp aan. Het is dus het beste om vooraf samen op bezoek te komen met kind wat in de opvang komt. Dan kunnen jullie en kind rustig wennen, ook aan mij als gastouder. Zodra het nieuwe ritme start is het wel fijn als een van jullie de eerste dagen stand-by staat als het kind echt ontroostbaar blijkt te zijn en je hem/haar moet komen halen.

Financieel

Het in 2018 vastgestelde tarief is €6,90 per uur per kind. Dit is inclusief brood, fruit/groentehapjes, sap en iets lekkers tussendoor; dit zal grotendeels biologisch zijn. Dit is exclusief luiers, speciale babyvoeding en voeding in verband met allergieën. Zie voor meer informatie de Tarieven pagina.

Het in 2018 vastgestelde tarief van Solo Bambini is €1,05 per kind per uur, of een maandbedrag van €49,85 per kind. Bij 48 uur opvang per maand of meer is het maandbedrag dus voordeliger. Zie voor meer informatie de Tarieven pagina.

Het is in Nederland wettelijk geregeld dat ouders zich naast het gastouderschap ook in moeten schrijven bij een Gastouderbureau. Alleen op deze manier kunnen ouders in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag. Kinderopvang De Liedewijde werkt samen met Gastouderbureau Solo Bambini.

Per opvangdag worden minimaal 9 uren gefactureerd. Zie voor meer informatie de Tarieven pagina.

Door mijn registratie bij het Landelijk Register Kinderopvang en de samenwerking met een gastouderbureau, kun je als vraagouder toeslagen aanvragen bij de belastingdienst. Voor 2018 is een maximum bedrag van €5,91 per kind per uur vastgesteld. Echter, het bedrag dat je daadwerkelijk krijgt hangt af van je (gezamenlijke) inkomen en werkuren. Om het toeslag tarief te berekenen kun je terecht bij de website van de Belastingdienst of gebruik de Excel sheet die is te downloaden via de Tarieven pagina.

Kinderopvang De Liedewijde hanteert een proeftijd van 1 maand, waarbinnen de overeenkomst kan worden beëindigd. Na de proefmaand geldt een opzegtermijn van 1 maand. Zie voor meer informatie de Tarieven pagina.

Nadat de eerste proefmaand is verstreken geldt een opzegtermijn van 1 maand. Zie voor meer informatie de Tarieven pagina.

Tijdens nationale feestdagen en/of vakantie van de gastouder zullen er geen kosten worden berekend. Echter, bij vakantie van de vraagouder, terwijl de opvang geopend is, zullen de normale contracturen worden gefactureerd. Zie voor meer informatie de Tarieven pagina.