De dagen van de kinderen voltrekken zich in een vast ritme waardoor herkenning en een gevoel van veiligheid ontstaat.

Kinderopvang is in deze tijd onvermijdelijk voor veel jonge gezinnen, of een wens van de ouders, omdat zij zich op professioneel vlak willen blijven ontwikkelen. Vaak is het een lang proces om tussen de vele mogelijkheden en vormen van opvang het beste te vinden voor je kind. Het is steeds een afweging tussen kwaliteit, prijs en bereikbaarheid. Speciaal voor deze ouders ben ik als gastouder De Liedewijde gestart.

Door de kleinschalige opzet, met dagelijks niet meer dan 5 kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar, kan ik elk kind de aandacht geven die het verdient. Hierbij put ik uit de jarenlange ervaring die ik heb opgedaan in het vrijeschoolonderwijs, voorafgegaan door de HBO opleiding aan de Vrije Pedagogische Academie voor het vrijeschool basisonderwijs. Daarnaast ben ik opgegroeid in een groot gezien van zeven kinderen, waarin ik zelf de (zorgzame) derde was. Dit alles heeft mijn visie op de zorg en opvoeding van het kind gevormd.

Uit mijn eerdere ervaring als kleuterjuf weet ik als geen ander dat ritme en regelmaat een positieve invloed heeft op de gezondheid en ontwikkeling van een kind. Spelen, slapen, eten doen we op vaste tijden. Lekker biologische boterhammetjes en fruithapjes om de ronde buikjes te vullen. Als de kinderen wakker worden gaan we samen naar het grote kabouterbos of naar de speeltuin aan de overkant!

Onze zonnige tuin met geheimzinnige plekjes, zandbak, vogeltjes, gras om in te rollen, is een eindeloos paradijsje. Kleine handjes helpen mij met tuinieren. Gieteren, vegen, bolletjes in de aarde. Ra-ra-ra, wat komt er allemaal boven in de lente?

Ook binnen valt er van alles te beleven. Lekkere koekjes bakken voor mamma en pappa, op reis met de houten treintjes, grote torens bouwen en tussendoor een verhaaltje of een liedje. Ons huis is een heerlijk speelhuis en alles begane grond.

lot